Til startsida
Fylt lammelår

Lammestek fylt med fetaost, tomater, urtekrydder - det er vel verdt å prøve. Uvante smaker for noen, men veldig populær nær middelhavsområdet.

Porsjoner: 8

Fylt lammelår

Ingredienser:
1 stk. lammelår ca. 2,5 kg
2 stk. sjalottløk
10 stk. sorte oliven
100 g soltørkede tomater
80 g fetaost
2 ts provencekrydder
½ ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
1. Ben ut lammesteken eller kjøp en surret lammestek som du tar av nettingen på slik at den kan fylles.

2. Skjær løk, oliven, tomater og fetaost i biter. Fordel dette i lammesteken og dryss over krydder, salt og pepper.

3. Rull steken sammen og surr godt med hyssing.

4. Legg steken over i en langpanne. Stikk inn et steketermometer, men styr unna fyllet da det vil gi feil kjernetemperatur på kjøttet. Stek på 125 grader til termometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for grå.

La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.

Server steken med ovnsbakte eller gratinerte poteter og en tomatsalat.


Tilbake til oversikta

Fleire oppskrifter finn du her:



    Laget av evisio.no