Til startsida
Fenalår

FenalårMed fenalår i kjøleskapet er det enkelt å lage god og rask sommermat. Filmen lærer oss hvordan fenalår oppbevares, hvordan det skjæres opp, og noen enkle tips om hva det brukes til. For eksempel gresk salat.

- Med et helt fenalår har du god, norsk tradisjonsmat gjennom hele sommeren.

- For mindre husholdninger er ferdig oppskåret fenalår enkelt og greit.

- Helt fenalår oppbevares på et mørkt og kjølig sted, kjøleskap, luftig bod eller loft.

- Ikke pakk det i plast, men pakk det inn i en skinkepose eller papir.

- Det enkleste er å skjære med skarp kniv rett inn mot beinet fra begge sider. Da får du pene skiver, og du utnytter hele låret.

- Klassisk tilbehør er eggerøre, potetsalat, flatbrød og rømme.

- Sydlandsk tilbehør kan være Gresk salat og Tzatziki.


Tilbake til oversikta

Fleire oppskrifter finn du her:



    Laget av evisio.no