Til startsida
Fårikål

Nykål får en til å tenke på sommeren. Fersk, ny kål er noe av det beste som finnes av grønnsaker. Hva med å lage fårikål på nykål? Det må vel bli perfekt sommermat til hagefesten. Enkelt og godt.

Porsjoner: 4

Fårikål

Ingredienser:
800 g lettsaltet røkt lammekjøtt uten ben
1 ½ kg nykål, sommerkål eller spisskål
5 dl vann
½ ts malt hvit pepper
Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i terninger. Legg kjøttet i kokende vann i en romslig kjele og la det trekke på svak varme til det er nesten mørt.

2. Del kålen i båter. Legg den over kjøttet, legg på lokk og la det trekke til kålen er såvidt mør.

3. Anrett kål og kjøtt på tallerkene og hell over sjy.

Server med klippet persille og kokte ferskpoteter.


Tilbake til oversikta

Fleire oppskrifter finn du her:



    Laget av evisio.no