Til startsida
Lammegryte med rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge. De er gode og næringsrike. Lyst på en tradisjonsgryte med den gode kombinasjonen av lammekjøtt og rotgrønnsaker?

Porsjoner: 4

Lammegryte med rotgrønnsaker

Ingredienser:
1 kg lammekjøtt med ben
2 stk. løk
1 stk. rødløk
2 stk. gulrot
1 stk. knollselleri (sellerirot)
2 ss smør
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ts tørket timian
3 dl hvitvin
2 dl vann
Slik gjør du:
Steketemp: 200°C
Steketid: 1 1/2 time

1. Varm stekeovnen til 200°C. Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte.

Ta dem opp og legg til side. Brun kjøttskivene.

2. Legg grønnsakene tilbake, hell på vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp.

3. Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.

Serveres med salat og poteter.


Tilbake til oversikta

Fleire oppskrifter finn du her:



    Laget av evisio.no