Til startsida
Lammefrikassé

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en hvit saus. Nam nam.

Porsjoner: 4

Lammefrikassé

Ingredienser:
1 kg lammekjøtt med ben
6 dl vann
1 ½ ts salt
2 stk. gulrot
2 stk. persillerot
1 stk. blomkål
1 stk. purre
6 dl kraft fra steken
4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
3 ss frisk dill
2 ½ ss lettrømme
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.

2. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.

3. Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.


Tilbake til oversikta

Fleire oppskrifter finn du her:



    Laget av evisio.no