Lammefrikassé

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en hvit saus. Nam nam.

Porsjoner: 4

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
  2. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
  3. Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.

Ingredienser:

  • 1 kg lammekjøtt med ben 
  • 6 dl vann 
  • 1 ½ ts salt 
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot 
  • 1 stk. blomkål 
  • 1 stk. purre 
  • 6 dl kraft fra steken 
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill 
  • 2 ½ ss lettrømme 
  • 1 ss sitronsaft