Lammekoteletter med sopp- og løkstuing

Lammekoteletter er mørt kjøtt med mye smak. Lammekoteletter er som vanlige koteletter, de kan lages på utallige måter. Her har de fått følge av en nydelig sopp- og løkstuing.

Porsjoner: 4

Slik gjør du:

  1. Krydre kotelettene og stek dem på sterk varme i 2 minutter på hver side. Senk temperaturen og etterstek de i ca. 4 minutter.
  2. Rens og del sopp og løk i båter. Smelt litt margarin i en panne og fres sopp og løk til løken er myk og har fått litt farge. Hell over creme fraiche og la det surre i ca. 5 minutter. Smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper.

Server kotelettene med nykokte poterer, sopp- og løkstuingen, kokte høstgrønnsaker og tyttebær.

Ingredienser:

  • 8 stk. lammekotelett
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper 
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Sopp- og løkstuing:

  • 200 g sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ts tørket dill
  • 1 ts sitronsaft
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper