Lammeskiver på potetseng

Retter med lammekjøtt har lange tradisjoner i Norge. Lam finnes i et stort utvalg og strekker seg fra lammestek og fårikål til pinnekjøtt og fenalår. Det er bare fantasien som setter grenser. Hvis du synes at et helt lammelår er litt i meste laget, kan noen skiver av lammelåret gjøre susen. Server gjerne lammeskivene med ratatouille, salat og hvitløksbrød.

Porsjoner: 4

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200° C. Rens løken, finhakk hvitløken. Purren renses og skjæres i grove biter, potetene skrelles og skjæres i skiver.
  2. Legg grønnsakene over i en ildfast form sammen med smør. Dryss over persille, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Stekes midt i ovnen ca. 45 minutter.
  3. Krydre lammeskivene med salt, pepper og rosmarin. Stek dem i margarin/olje i god og varm panne ca. 2 minutter på hver side. Legg lammeskivene over i den ildfaste formen og stek dem videre i ca. 15 minutter, sammen med poteter og grønnsaker.

Server gjerne med en frisk salat.

Ingredienser:

  • 6 skive lammelår 
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. purre
  • 12 stk. potet
  • 3 stk. løk
  • 1 bunt kruspersille
  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 1 ½ ts salt
  • ½ ts pepper